Според скорошни медицински изследвания упражнения като стенен клек помагат за понижаване

...
Според скорошни медицински изследвания упражнения като стенен клек помагат за понижаване
Коментари Харесай

Упражнения, с които ефективно се понижава кръвното налягане

Според скорошни медицински проучвания извършения като стенен клек помагат за намаление на кръвното налягане даже повече от кардиото.

Изследователите споделят, че до момента в който изометричните придвижвания - извършения, при които ангажирате мускулите без придвижване - са от изгода за здравето на сърцето, тези извършения би трябвало да допълват постоянните ви тренировки, а не да ги заместват напълно.

Все повече проучвания за изгодите от изометричните извършения могат да повлияят на настоящите здравни рекомендации (които популяризират кардио) за възстановяване на кръвното налягане.

Има добра вест за хората, които не обичат да подвигат тежести или да тичат навън: Скорошни изследвания демонстрират, че не е належащо да се движите, с цел да подобрите кръвното си налягане.

Мета-анализ, оповестен в British Journal of Sports Medicine, откри, че статичните изометрични извършения – извършения, при които ангажирате мускулите, без да се движите – може да са по-ефективни от други тренировки, когато става въпрос за намаление на кръвното налягане.

Изследователите са анализирали 270 клинични изследвания, документиращи резултата от две или повече седмици извършения върху кръвното налягане неподвижен. Екип от университета Canterbury Christ Church в Кентърбъри, Обединеното кралство откри, че изометричните извършения са най-ефективни за възстановяване както на систоличното, по този начин и на диастолното кръвно налягане спрямо кардиото, силовите тренировки и високоинтензивните интервални тренировки.

По-специално, откривателите са разгледали три типа изометрични извършения, в това число захвати, задържане на обтегнат крайник на място и клекове на стена. Стенният клек се оказва най-ефективното изометрично упражнение от всички.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР